Payrolling

Payrolling is een dienstverlening die zich richt op het uit handen nemen van het juridisch werkgeverschap. Dit is niet het feitelijke werkgeverschap, maar het werkgeverschap wat in weze op papier staat. Hierdoor blijft de werkgever de feitelijke werkgever, maar is alle rompslomp en administratie in handen van het bedrijf dat de payrolling verzorgt. Payrolling heeft grote voordelen voor grote en kleine bedrijven. Zij worden maximaal ontlast van administratie en zorgen. Daarom wordt dit in de payrolling branche ook wel ontzorging of care relief genoemd. Ook grote bedrijven behalen voordelen met oog op schaling, kosten en administratie. Payrolling is een groeiende tak van sport binnen Nederland. Er zijn een groot aantal bedrijven actief die zich bezig houden met payrolling. In weze is een uitzendconstructie, die al jaren bestaat, een voorbeeld van de dienstverlening. Het verschil met de ‘nieuwe’ payrolling dienstverlening, is dat er geen werving en selectie wordt gedaan. Dit doet de opdrachtgever zelf, en bespaart daarmee kosten. Het aantal bedrijven dat landelijk actief is groeit. Zo zijn er al payrollers in Noord-Brabant, Gelderland, Friesland en in de randstad. Enkele grote aanbieders zijn Tentoo, Payroll Select en Please. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor freelancers en kleinschalige zelfstandigen (zzp) is de dienstverlening payrolling interessant. Zij zijn zo verzekerd als werknemer, hoeven niet hun debiteuren te regelen en genieten daarvan dus van een stuk gemak. Gemak, ontzorging en flexibiliteit zijn kernwoorden die in de payroll dienstverlening centraal horen te staan. Kijk bij het uitkiezen van een aanbieder wel uit dat het bedrijf is aangesloten bij een organisatie die de kwaliteit waarborgt.

Leave a Reply